24 de setembre, 2021

BENVINGUTS A UN NOU CURS!! 24.09.2021


Hola famílies!

Benvinguts i benvingudes al nou curs de Llevant!

Aquest és un curs molt especial, ja que som els grans de Primària i, per tant, és l'últim d'aquesta etapa. Estem una mica nerviosos, però també amb moltes ganes de començar i d'aprendre grans coses tots junts.

Com us podeu imaginar, aquestes primeres setmanes ens han servit per fer una primera presa de contacte amb la nova tutora, l'Ester, i amb les novetats de l'aula: el nostre mural, que està relacionat amb les abelles, el recordatori de les normes d'aula i d'escola, els grups del govern de classe, les noves mestres de Llevant, el nom del nostre vent, etc.






Hem estat fent moltes activitats referents al grup-classe per tal que l'Ester ens conegués una mica més i, de pas, també entre nosaltres. La tutora ens va preparar uns quants jocs que vam estar fent a l'inici de setmana com, per exemple, escriure dues mentides i el company les havia d'endevinar, un bingo entre companys, esbrinar informació d'un company d'aula..., ens ho hem passat genial!





Però no penseu pas que no hem fet res més! També hem entrat en matèria i ja hem començat a treballar de valent. 

Al Projecte d'aula tot just ens han presentat el títol Què m'està passant? i cadascú ha hagut de pensar sobre quins temes es podria relacionar la pregunta. Han sortit aspectes tan variats com la natura, el canvi climàtic, el cos humà, l'evolució de l'espècie..., i entre tots hem arribat a la conclusió que el tema del Projecte està relacionat amb el cos humà. 



La següent tasca ha sigut una pluja d'idees de què sabem en forma de mapa mental, de frases, o d'esquema, partint de les paraules claus que havien sortit: canvis en la pubertat, caràcter i emocions noves, etapa de la preadolescència, etc.  Amb l'ajuda de l'Ester hem ampliat aquest mapa mental afegint-hi més aspectes que han sortit durant la conversa: l'aparell reproductor, l'embaràs, l'òvul i l'espermatozoide... Ja veieu que ens hem iniciat amb moltes ganes!


Com a novetat, aquest any ens estrenem fent un projecte comú amb els companys de Garbí: Trip to Spain, amb l'Ester, la Irene i el Jordi.

No sabem massa cosa, tan sols que farem un viatge per Espanya i que el punt de partida es situa a Catalunya. En aquest sentit, com els de sisè ja havíem treballat aquesta Comunitat Autònoma, per grups estem preparant una presentació d'aquells aspectes més importants per explicar-los als companys de cinquè. Aquests són: la situació de Catalunya, els òrgans de govern, les comarques, el relleu i la hidrografia, els sectors econòmics, la població, la flora i la fauna, les festes tradicionals i els esports d'aventura.


Amb el Jordi hem estat repassant com fer un bon Powerpoint tenint en compte el format i la mida de la lletra que utilitzem, què expliquem, com ho expliquem, quin disseny utilitzem... en fi, posant atenció a tots els detalls!



Recordem que la setmana vinent seran les exposicions i ens ho hem de saber bé!







Mentrestant, els alumnes de cinquè van investigant sobre Catalunya. Es van iniciar amb una pluja d'idees del que sabien i ho van posar en comú a l'aula. A continuació van estar fent uns jocs interactius amb les tauletes, però va quedar clar que no sabien massa cosa. El següent pas va ser investigar una mica sobre Catalunya, concretament les comarques i les seves capitals.

A mesura que anaven avançant en els treballs corresponents, els de Garbí s'han convertit en dissenyadors i, per grups, han anat elaborant un logo per al projecte.


Famílies,  com veieu tot just hem començat, però il·lusió no ens en falta!


Us volem recordar que el dimecres 29 de setembre a les 19:30h tenim la xerrada de famílies de Llevant.  A continuació us deixem per aquí també l'enllaç:

Reunió FAMÍLIES LLEVANT

GRÀCIES


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.