08 d’octubre, 2021

LA RECERCA SEGUEIX! 8.10.2021

Hola famílies!

Som de nou aquí per explicar-vos tot el que hem anat treballant aquests 15 dies.

Al projecte Què m'està passant?, després de la pluja d'idees i el mapa mental vam contestar unes preguntes on reflexionàvem sobre tot el que s'havia dit a l'aula. La veritat és que no sabíem massa cosa, però l'Ester ens va comentar que no passava res, ja que aquesta era la feina que faríem en el projecte!

Quan en vam estar parlant ens vam adonar que alguns conceptes els coneixíem. Realment tenim moltes preguntes i també moltes ganes d'aprendre. Aquesta és l'actitud!


El següent pas va ser iniciar-nos en els reptes. Per començar vam buscar per parelles els trets físics masculins i femenins a l'etapa de la pubertat. Un cop parlats, vam buscar els canvis emocionals, socials o psicològics que es produeixen en aquesta etapa. Aquests ja vam observar que eren iguals tant per als nois com per a les noies, tot i que a alguns ens van sorprendre molt de llegir perquè creiem que a nosaltres no ens passaran o no mostrarem certes actituds com per exemple: ganes de transgredir algunes normes, interès per provar el tabac, ser més introvertits i no mostrar en públic afecte, primers enamoraments i petons... ja veieu, tot un món s'obre davant nostre i alguns ho veiem molt lluny!






L'Ester també ens va demanar que dibuixéssim el cos d'un nen i d'una nena sense roba. I després com seria per dins... i no en teníem ni idea! Aquí vam riure molt, però a la vegada vam intentar pensar quines parts té cadascú. I clar dels noms ja ni en parlem, no en sabíem cap!

Així que vam haver de solucionar això  ràpidament. Vam buscar-ho a les tauletes i vam copiar a la nostra llibreta personal quins òrgans reproductors tenim els nens i quins les nenes i els seus noms. Alguns realment tenen un nom molt estrany!

Amb aquesta recerca hem dut a terme activitats per tal de veure si ho teníem tot entès. Ha sigut un èxit!

L'Ester ens ha plantejat que fem una reflexió: en quina situació ens trobem nosaltres?, notem alguns canvis emocionals o socials?, els pares ja ens veuen prou responsables?, els gustos m'han començat a variar?... realment ens n'hem adonat que en alguns aspectes sí que estem canviant tot i que encara no som a l'etapa de la preadolescència com a tal.

      

Aquí us deixem l'enllaç a través del qual se'ns van presentant els diferents reptes per donar-hi un cop d'ull.

QUÈ M'ESTÀ PASSANT?


El projecte comú de cinquè i sisè Trip to Spain el vam iniciar la setmana passada amb les exposicions grupals que ens havíem preparat amb el Jordi i la Irene. Les exposicions ens van sortir molt bé i tots els oients van poder anar apuntant el més important que havíem explicat. 












Us deixem el Powerpoint que vam fer, així també ens serveix d'apunts.


Després de les explicacions sobre Catalunya, vam creure interessant centrar-nos en els òrgans de govern, concretament amb el Parlament. Així que els mestres ens van demanar un petit treball sobre aquesta institució. 




Vam llegir una presentació i ens vam transformar en diputats i diputades amb el nostre portaveu en cap i tot. Vam haver de presentar propostes per tal de millorar el medi ambient de Catalunya i presentar modificacions si crèiem convenient. Ja vam veure que és un procés molt llarg i que, habitualment, la llei arriba sempre una mica més tard del que s'espera quan el tema és urgent! Ens va agradar molt! 

Com a sorpresa ens van comentar que aniríem al Parlament presencialment el 8 de novembre!






La següent tasca ja va ser iniciar el nostre viatge i ens vam traslladar a la Comunitat de Madrid. Abans de trobar-nos el repte a investigar, els mestres ens van dividir en grups on estem nens i nenes de cinquè i sisè barrejats. Un cop col·locats vam iniciar la primera recerca. 




Després de llegir el repte i buscar les paraules clau, la primera cosa a fer va ser parlar de drets i deures: vol dir el mateix?, són obligatoris o opcionals?, tots tenim els mateixos drets?, i els mateixos deures?... Mare meva quin embolic! Sort que entre tots ens va quedar més clar!





Amb l'ajuda del Jordi, la Irene i l'Ester vam poder anar resolent quines són les institucions polítiques espanyoles. A través d'unes pàgines webs que ens van facilitar, vam llegir tota la informació i ens vam fer una primera idea de quantes hi ha i quines funcions tenen. I aquí ens hem quedat, fent un primer esquema del que ens demana el repte i preguntant els dubtes que ens han sorgit al llegir la informació.






Ja veieu famílies que estem treballant amb moltes ganes i realment estem molt participatius i engrescats en els diferents projectes d'aula. 
Seguim així!

Fins a la propera entrada!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.