29 d’octubre, 2021

SEGUIM AMB MOLTES GANES! 28.10.21

Hola famílies!

Tornem a ser amb vosaltres després dels dies frenètics i genials que hem passat tots junts de convivències a Dom Bosco.

La veritat és que ens ho hem passat molt bé i l'estada ens ha anat genial per trencar la rutina, gaudir de les activitats proposades i per establir nous lligams de cohesió i amistat entre nosaltres i entre els altres alumnes de Primària de l'escola. Això de ser els grans de les convivències ens ha agradat força i hem pogut gaudir d'estones de més disbauxa i xaranga. Els mestres ens han felicitat i tot!


Un cop descansats i amb les piles ben carregades us volem explicar el que hem anat treballant dels projectes d'aula.

Al projecte Què m'està passant l'Ester ens va proporcionar unes afirmacions per taules i havíem de comentar si estàvem d'acord o no i per què. 

Un cop posades en comú vam reflexionar i ens vam adonar que tenim les idees molt clares, però no sabem si actuarem així d'aquí a uns anys!A partir d'aquesta reflexió l'Ester ens va explicar el conte Ara em dic Joana. Feia temps que no ens explicaven un a l'aula! Ens va agradar molt i ens va servir per pensar en com se sent cadascú amb el seu cos, quin és el valor de l'amistat i que cal acceptar a les persones tal com volen ser i no com la societat vol que siguin.


Vam acabar de corregir l'activitat de situar els òrgans de l'aparell reproductor masculí i femení i ens vam centrar més en un procés de reflexió personal: com ens sentim, quins canvis estem experimentant, ens sentim a gust amb un/a mateix/a, què em fa més por de la pubertat, què és el que més m'agrada d'aquesta etapa... Un bon punt per adonar-nos del nostre propi procés! 
Al projecte  comú Trip to Spain vam acabar el Repte 1. Tots els grups, després de fer la posada en comú de les Institucions polítiques espanyoles, vam fer un esquema-resum i ens va quedar molt clar que a Espanya hi ha divisió de poders, que ens regim per una monarquia parlamentària i que la Constitució espanyola és la llei on es recullen tots els drets i deures dels ciutadans.A partir d'aquí vam fer unes activitats de reforç per tal que ens quedessin clars els conceptes abans de fer el control del dijous.Aquesta vegada el Repte 2 ens va portar fins a la comunitat autònoma del País Basc, on ens van demanar investigar els límits d'Espanya, les seves Comunitats Autònomes i les seves províncies i capitals, i també quines llengües són oficials a Espanya. Doncs som-hi!Els diferents grups vam començar la recerca d'informació sobre la distribució territorial d'Espanya.  Aquí tenim uns enllaços que ens ajudaran a repassar aquests aspectes però amb forma de jocs:

SITUAR COMUNITATS AUTÒNOMES

CAPITALS COMUNITATS AUTÒNOMES

PROVÍNCIES D'ESPANYA

SITUAR PROVÍNCIES D'ESPANYA


Vam tenir un petit debat on discutíem si era el mateix una llengua oficial o un dialecte. Vam arribar a la conclusió que una llengua oficial és més important, ja que en els organismes públics la podem utilitzar, i que són llengües pròpies reconegudes a la seva comunitat. Així finalment vam veure que a Espanya hi ha cooficialitat de llengües: castellà, català, eusquera, gallec i occità. Tot i que existeixen dialectes a diferents comunitats autònomes, com aquí a Catalunya l'aranès, el balear, el valencià...

Ens va agradar molt descobrir paraules amb les llengües oficials!

El control que vam fer del Repte 1, en general, ens va anar molt bé, havíem estudiat força i la veritat és que no era molt difícil! Aquí ens teniu ben concentrats!


Aprofitant la festivitat de Halloween, a l’assignatura d’Anglès hem estat treballant l’expressió escrita redactant en grups petites històries de terror. Amb l’ajuda d’un diccionari, que hem fet servir per buscar aquelles paraules més complicades, hem posat en pràctica tots els nostres coneixements de la Llengua Anglesa i els hem combinat amb la imaginació i la creativitat. No ha estat una tasca fàcil, però ens ha agradat molt! 
La feina, però, no s'acaba aquí. El que cal fer ara és fixar-nos en els nostres errors i reflexionar sobre la nostra feina. 

Ja veieu que anem avançant, aprenent molt i això fa que tinguem bon ritme... tot i que sempre podem esforçar-nos més!

Que tingueu molt bona Castanyada, o Halloween, i descanseu... ens veiem dimarts 2 de novembre!

Fins a la propera entrada!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.