12 de novembre, 2021

ENCETEM NOVEMBRE AMB BONA FEINA! 12.11.2021

Benvinguts i benvingudes de nou al blog de Llevant!

Som ja al mes de novembre i una setmana més us venim a comentar tot allò que hem estat treballant a l'aula... i que és molt!

Fins i tot ja hem tingut controls de diferents àrees per veure com anem avançant en els aprenentatges! La veritat és que hem estudiat força i, en general, ens han anat bé, tot i que sempre es pot millorar!

Aquestes últimes setmanes hem pogut gaudir de dues sortides culturals ben interessants al Palau de la Música i al Parlament.

A la primera sortida vam quedar meravellats amb l'arquitectura del Palau de la Música,  i l'espectacle de flamenc que ens van fer. A la sortida al Parlament de Catalunya ens va agradar molt poder entrar a l'hemicicle on els diputats debaten i veure totes les estances d'un edifici tan emblemàtic.



Pel que fa als projectes, aquestes darreres setmanes hem estat avançant amb bon ritme.

Al projecte Què m'està passant vam buscar informació de què feien els òrgans reproductors masculins i femenins, quina funció realitzaven, i ho vam posar en comú.

Aquí tenim un exercici per enviar a l'Ester:

ÒRGANS REPRODUCTORS




L'Ester també ens va presentar el següent aspecte a treballar. A través d'un conte i un vídeo que vam veure a l'aula, vam començar a observar i entendre el procés de la fecundació. En vam parlar entre tots i vam resoldre alguns dubtes. 

Aquí us deixem els dos enllaços per si voleu donar-hi un cop d'ull a casa:

"DE CAMINO A LA VIDA"

"El Milagro de la Vida" 




Altres qüestions que ens van sorgir van ser el punt de partida per començar a investigar com, per exemple, la diferència entre zigot, embrió i fetus, la fertilitat, si poden entrar dos espermatozoides al mateix òvul, la càrrega genètica que porten els espermatozoides i l'òvul, com esbrinar si has tingut un avortament, altres mètodes per tenir fills...





L'Ester ens deixa una pàgina web de consulta on hi ha teoria i activitats per practicar que ens aniran molt bé com a resum de tot el que hem après fins ara:



Al projecte Trip to Spain ens hem endinsat plenament en el repte 2. Després de posar en comú com s'organitza territorialment Espanya i adonar-nos que tenim 2 ciutats autònomes a part de les 17 Comunitats Autònomes, hem seguit investigant.

Hem estat reflexionant sobre les llengües del món. Després de la lectura que vam fer, vam buscar quina és la llengua més parlada al món. Sabeu que és el  xinès, en segon lloc l'espanyol i en tercer lloc l'anglès!? Vam reflexionar sobre l'ús del català i el castellà que fem nosaltres al pati,  a l'escola, o a casa. Vam parlar durant força estona del fet que els que parlem català quan ens trobem amb alguna persona que parla castellà som els que canviem d'idioma. Quan aquest és el que s'ha de preservar i protegir perquè no acabi desapareixent!




Hem volgut saber de quina comunitat autònoma procedeixen els nostres familiars més propers: avis i àvies, pares i mares. Ens hem adonat que tenim més avis de fora de Catalunya que pares, i ens ha servit per copsar una realitat: molts dels nostres familiars van marxar del seu poble i van arribar aquí, on ja hi han nascut els nostres pares i, per tant, nosaltres també!

Amb aquestes dades recollides hem fet unes gràfiques que mostren els resultats obtinguts.




Alguns hem provat de fer la gràfica després amb una aplicació:





A l'aula STEAM l'Ester ens ha proposat fer una presentació d'una de les Comunitats Autònomes d'Espanya. Hem conegut per primera vegada l'aplicació Prezi i tot just ens hi estem familiaritzant, però ens està agradant força!






A més a més, aquesta setmana us volem ensenyar el que hem treballat a
Arts&Craft. Amb la Meritxell hem après quins són els colors primaris i complementaris. També hem conegut un artista que utilitzava molt la combinació de colors: l'Andy Warhol. Per entendre com treballava, hem creat una obra de Pop Art tot combinant colors complementaris.



Des d'aquí també volem felicitar a la nostra companya Asha, ja que el seu logotip va sortir guanyador de l'Objectiu General d'aquest any. Felicitats!


Ja veieu que el ritme no s'atura i que seguim amb moltes ganes de treballar i aprendre. 

Fins a la propera entrada!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.