26 de novembre, 2021

MOLT TREBALL AMB MOLTA ENERGIA 26.11.2021

Hola famílies!

Tornem a ser de nou amb vosaltres una setmana més. Ja acabem el mes de novembre i això es nota amb el ritme a l'aula, l'esforç que ens demanen i l'exigència dels mestres. Ara no ens podem despistar!

El projecte "Què m'està passant" ja encara la recta final. Aquestes setmanes hem acabat de parlar del procés de fecundació i ens hem iniciat en l'embaràs i les seves fases. 






Els vídeos a l'aula que l'Ester ens va posar ens van servir per observar com el fetus es va desenvolupant dins l'úter de la mare, i hem anat comprovant la seva evolució mes a mes. Ha sigut espectacular! A partir d'aquí hem fet exercicis relacionats amb l'embaràs.







Aquí us deixem els enllaços:

CONTE SOBRE L'EMBARÀS I EVOLUCIÓ DEL FETUS

DESENVOLUPAMENT DE L'EMBRIÓ

A continuació hem investigat sobre la menstruació: què és, la seva durada i el que sentim ja que cadascú ho viu de diferent manera però totes la tindrem. L'Ester ens va posar un vídeo on ho explicava molt bé i vam poder acabar de resoldre alguns dubtes que ens quedaven.

CICLE MENSTRUAL



Per acabar la setmana hem fet grups i hem buscat informació sobre malalties de l'aparell reproductor. Cada grup s'encarrega d'una malaltia i l'exposarem als companys: papil·loma, càncer de mama, càncer de pròstata, la Sida, l'Hepatitis B, la sífilis i la fimosi.





Us volem recomanar uns llibres que a les famílies us poden interessar per llegir, així ampliem la biblioteca:




Recordem que la setmana vinent l'Ester ens ha posat un control de l'aparell reproductor! Aquí tenim uns enllaços que ens poden ajudar a estudiar. En anteriors blogs ja hi havia pàgines web de teoria i activitats per a repassar que podeu recuperar.

HIGIENE APARELL REPRODUCTOR

LA FUNCIÓ DE REPRODUCCIÓ

APARELL REPRODUCTOR ACTIVITATS


Al projecte "Trip to Spain" vam llegir el repte3. Aquesta vegada ens demanaven la diferència entre plànols i mapes, i quins tipus de mapes existeixen. Després de fer-ne una pluja d'idees, ho vam buscar a les tauletes i vam entendre les diferències entre un i l'altre.




Dins dels mapes vam observar que sempre hi ha uns elements que es repeteixen: la llegenda, els punts cardinals i l'escala. Què és l'escala? Què representen els nombres que hi surten? Doncs a buscar-ho!






La següent sessió la vam dedicar a entendre les escales. A partir d'uns vídeos vam poder saber que l'escala ens marca la proporció de la realitat: quants quilòmetres són en realitat els centímetres del mapa. Així que ja ens veieu fent càlculs de distàncies! Ens hem endinsat plenament amb les matemàtiques.






Totes les sessions les hem encaminat a entendre com es calcula l'escala d'un mapa, quina diferència hi ha entre les escales d'un mapa, i com podem descobrir quina escala podem fer servir. La veritat és que ens va anar molt bé recórrer a l'Institut Cartogràfic de Catalunya i poder jugar amb l'escala. Vam observar com el mapa s'allunyava i es veia més terreny, per tant escala més gran, i com s'aproximava i ens ensenyava més detalls del terreny amb una escala més petita.


Aquest treball matemàtic també ens ha fet repassar l'equivalència d'unitats: passar de metres a centímetres, o de kilòmetres a metres.

Per últim hem volgut fer una pinzellada als plànols. A l'aula hem pogut observar diferents tipus de plànols: de ciutats, de l'escola Tabor, d'una casa, d'una habitació... Després de parlar-ne ens han demanat de fer el plànol de la nostra habitació per dilluns 29 de novembre! Tenim clar que primer hem de mesurar la realitat i passar els cm a l'escala que escollim. A veure com ens surt! 

Per a practicar tot això que estem fent aquestes darrers dies us deixem una activitat per fer per dimarts 30 de novembre.

ESCALES, MAPES I PLÀNOLS

A l'aula STEAM encara estem realitzant la nostra presentació amb prezi d'una comunitat autònoma. Alguns ja ho tenim bastant avançat i us les podrem mostrar més endavant, estan quedant genials!

Fins aquí el que hem anat treballant en els diferents projectes. A la següent entrada més!


Us volem explicar una novetat relacionada amb l'Objectiu General d'enguany . D'aquí poc rebreu un correu on us demanem la vostra col·laboració i se us donaran a conèixer les bases del concurs. Us podem avançar que té relació amb la fotografia i haureu de posar en pràctica les vostres habilitats creatives, disposades al canvi, entusiastes... i amb positivisme!

Per últim comentar-vos que avui hem fet un taller d'iniciació a la Reanimació Cardiopulmonar que ens ha semblat molt interessant i pràctic: podem actuar i salvar vides!

Els sanitaris que ens han fet el taller ens han mostrat aquest vídeo i us el volem ensenyar perquè siguem conscients dels passos a fer: primer mirar la consciència de la persona, després si respira, si no respira trucar al 112 i iniciar el moviment de CRP fins que arribi l'ajuda o el DEA.

RAP CRP




Esperem que gaudiu del cap de setmana i ens seguiu llegint amb moltes ganes... ja veieu que encara queden novetats per esbrinar!

Llevant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.