01 d’abril, 2022

INICIEM L'ABRIL! 1.04.2022

Benvingudes famílies al blog de Llevant!

Tot just comencem el mes d'abril i la feina no s'atura. Iniciem el tercer trimestre amb molta energia i molta feina: els aprenentatges ja s'acumulen i l'exigència augmenta. Així que cal seguir amb atenció i esforç per a no perdre el tren de Llevant, i ser conscients del que hem de millorar cadascú per arribar ben lluny; hem de donar el màxim de nosaltres!

Aquestes darreres setmanes hem anat avançant en els respectius projectes i us podem dir que el de "Trip to Spain", que fèiem amb els alumnes de Garbí, ha arribat a la seva fi. Ha sigut un projecte llarg, ja que el vam iniciar al setembre, però el resultat ha sigut molt satisfactori i, en general, ens ha agradat força treballar conjuntament amb els alumnes de cinquè. Aquesta conclusió l'hem extret després de fer una valoració personal del projecte. Igualment, però, sabem que hi ha aspectes que hem de millorar quan treballem amb més gent, i aquests també han sortit quan hem fet les rúbriques individuals dels membres del grup. Ho haurem de tenir en compte en futurs treballs.





Les últimes sessions les hem dedicat a acabar les nostres maquetes del relleu i dels rius d'Espanya i, com veieu, ens han quedat la mar de bé. 













Tots els grups vam baixar a l'aula STEAM per tal de comprovar el resultat de cadascú i utilitzar els codis QR, que serveixen per observar si ho hem fet bé. Aquí ens teniu ben entretinguts!




A partir d'ara, aquestes hores de projecte comú les dedicarem a avançar en els projectes d'aula, que encara ens queda molta feina a fer!

Precisament, al projecte "Relíquies del passat" hem començat la següent missió. Després d'investigar l'escriptura, ens vam endinsar en descobrir les civilitzacions que conformen l'època preromana. Vam fer una breu pinzellada dels ibers i dels celtes


La següent tasca ja va ser preguntar-nos coses sobre els egipcis, grecs i romans. Cadascú a la llibreta personal va pensar les preguntes de què volíem investigar i a continuació ho vam posar en comú i finalment vam escollir quin aspecte volíem descobrir. Així ens vam posar en grups i vam iniciar la recerca.







Un cop acabada la recerca, l'Ester ens va demanar que féssim un resum del més important i destacat per tal de presentar-ho als companys.



A part d'aquesta recerca, ens hem iniciat en un aspecte matemàtic dins del projecte. Parlant dels egipcis i de les seves construccions vam anar a parar als cossos geomètrics. Vam buscar com es classificaven i vam recordar alguns conceptes.





Aquí tenim uns enllaços que haurem d'enviar a la mestra de deures pel dimecres 6 d'abril.

Aquesta setmana ha tocat sortejar events i la majoria vam sumar punts i diners al nostre avatar. Aquí ens teniu fent les proves: restar punts a algun company, no tocar els peus a terra durant l'hora de classe, explicar un acudit...



Per acabar la setmana hem fet una activitat més entretinguda: hem escrit el nostre nom amb l'alfabet egipci i amb l'alfabet grec, i hem descobert que alguna lletra no existia així com el nom de les lletres en grec. Aquí ens teniu dibuixant!





Comentar també que entre projecte i projecte hem estat ordenant fulls i fent la tapa per tal de confeccionar l'àlbum que avui us portem a casa. Esperem que valoreu l'esforç i la feinada que hem fet aquest trimestre, i que sempre hi ha aspectes que no es queden del tot reflectits a les feines. L'actitud a l'aula i el comportament amb els companys també ens han ocupat temps i dedicació per tal de reflexionar i canviar actituds que no són del tot bones.


Recordem que cal anar estudiant el teatre i començar ja a memoritzar les frases dels personatges. Ja anem practicant a l'escola, però cal fer assajos sense paper per tal d'anar interioritzant altres aspectes. Aquestes Setmana Santa és una bon oportunitat per avançar!



Ens veiem altre cop al blog després de Setmana Santa. Descansem una mica però també carreguem piles i forces per encarar els últims mesos amb energia i ganes de treballar. 

Gaudiu de les vacances!
Llevant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.