17 de juny, 2022

S'ACABA LLEVANT I S'ACABA LA PRIMÀRIA!! 17.06.2022

Hola famílies, benvingudes a l'últim blog de Llevant!

Sembla mentida que ja hagin passat 9 mesos d'ençà que vam iniciar aquesta aventura plegats a Llevant, i ja hem arribat a la seva fi. Han estat uns mesos plens de vida, d'aprenentatges, de riures i d'alguns malentesos... però també uns mesos plens de somriures i d'alegries, i de mooltes hores de treball, de proves, d'estudiar, de pensar, de reflexionar, de conversar... en definitiva d'estar plegats i de créixer a poc a poc uns amb els altres.

Tal com diu el títol, aquesta és l'última entrada del blog de Primària que escrivim per informar-vos del que anem treballant. Aquí ens teniu fent les tapes corresponents d'aquest últim àlbum de Primària. S'acaba una etapa i ara ens toca viure'n una altra!!Tot i ser l'últim blog us volem explicar el que hem anat treballant al projecte "Relíquies del passat" que també ha arribat a la seva fi. Després de fer uns Kahoots, la guanyadora de l'última relíquia ha sigut la Martina Bonàs.Ens hem centrat en l'edat contemporània, la que estem vivint iniciant-nos amb l'esdeveniment que marca l'inici d'aquesta etapa: revolució francesa. A partir d'uns vídeos vam poder entendre què va significar la Revolució Francesa i quines causes i conseqüències va portar això a tot Europa. Algunes paraules realment se'ns han introduït com a noves, així com nous moviments polítics i sindicals. Quants aspectes diferents!

També vam parlar dels grans avenços tècnics i científics que hi ha hagut en tan poc temps. Vam buscar informació de diferents objectes actuals, com la ràdio, el telègraf, l'electricitat, l'automòbil... per saber qui els va inventar i en quin any. Així com situar en un eix cronològic aquells avenços més destacats, per constatar que amb pocs anys hi ha hagut un gran desenvolupament tecnològic que ha canviat la nostra manera de comunicar-nos i de desplaçar-nos també.
Ens crida molt l'atenció tot el que fa referència a les Guerres Mundials. Ens vam passar uns dies mirant vídeos sobre la I Guerra Mundial i com va succeir, i després sobre la II Guerra Mundial. A partir d'aquí vam parlar i reflexionar molt sobre l'holocaust, i l'Ester ens va llegir un llibre sobre l'Anna Frank, una nena jueva que es va amagar durant dos anys dels nazis darrere una prestatgeria. També vam veure imatges de camps de concentració i de com era la vida allà. Realment ens va causar molta impressió i vam anar reflexionant sobre la crueltat de la humanitat i la barbàrie de les idees extremistes.
Per canviar de tema vam parlar de l'art en l'edat contemporània. Després de llegir una lectura, vam buscar autors i imatges de cada un dels corrents artístics més importants, i ens van sortir artistes com: Degas, Monet, Dalí, Munch, Picasso, Kandinsky, Van Gogh... i arquitectes com Gaudí.Relacionant les guerres amb l'art l'Ester ens va ensenyar un dels quadres més representatius i importants d'aquesta època: el Guernica de Pablo Picasso. Ens va estar explicant cada un dels detalls del quadre i a més vam aprendre més sobre l'estil cubista del quadre. Ens va semblar molt interessant!


I per acabar el tema de les guerres, també ens cridava molt l'atenció  la Guerra Civil que va patir a Espanya dels anys 1936 al 1939. Hem vist diferents vídeos explicatius però, tot i això encara ens costa d'entendre-ho. Ens hem fet una idea general, però està clar que encara hem d'aprendre més coses per assimilar tota la informació que se'ns donava.

Per finalitzar el projecte vam fer unes activitats de resum on posàvem amb pràctica tot el que havíem après en aquest projecte.
Com sempre quan acabem un projecte, la mestra ens demana la nostra opinió a través d'una valoració d'aquest. En general ens han agradat molt les activitats plàstiques i els kahoots, així com l'edat antiga o mitjana com a etapes més emocionants. Podem dir amb orgull que el teatre ens va sortir genial, tant el que vam fer als companys com amb el de les famílies. Esperem que hageu gaudit tant com nosaltres fent-la. Segur que també teniu un bon record, però aquí us deixem unes imatges.

Per tal d'acomiadar-nos tal com cal, vam celebrar el Passem a Secundària el divendres 10 de juliol, amb una petita celebració. L'AMPA de l'escola es va fer càrrec d'un scape room a la Fusteria i després vam tenir un pica-pica al pati, on després vam sopar tots junts i vam poder jugar una estona. Aquests moments són els que ens emportarem de record per sempre!

Abans però, el Carles va venir a l'aula  a explicar-nos diferents aspectes de Secundària a partir d'unes preguntes.Un últim aspecte a comentar és que ja hem acabat les sessions del CIM on la Gisela, i també el Pol, han assistit a l'última trobada feta a l'Ajuntament. Ens han comentat a tots els companys el que van parlar-hi i ens han donat la seva opinió sobre aquesta experiència: els hi ha agradat molt!Per acabar us informem dels Quaderns d'estiu per fer aquestes vacances. Per a alguns el quadern serà recomanable i per d'altres el quadern serà obligatori de fer i l'haureu de portar fet la primera setmana de la tornada a l'escola. Dins el sobre de l'informe d'avaluació els adjuntàvem un paper amb les feines per a l'estiu.

Segons el que TINGUI ANOTAT el  seu fill/a, haurà de fer:


FEINA OBLIGATÒRIA:

És important que aquest estiu realitzi obligatòriament un quadernet d'estiu general per poder repassar les diferents àrees que s'han treballat al llarg del curs. A part, des de l'àrea d'anglès també serà obligatori un petit quadern per a repassar els conceptes més importants i encarar amb més bon peu la Secundària.

Recordeu que s'ha de portar fet el primer dia de classe de l’any vinent! 


FEINA OBLIGATÒRIA D'ANGLÈS:

És important que aquest estiu realitzi obligatòriament el quadernet d'Anglès per repassar els diferents continguts que s'han anat treballant al llarg del curs. FEINA RECOMANADA:

Per tal de refrescar el que hem anat treballant al llarg del curs recomanem  alguns quadernets d'estiu general:


A més a més, per tal de reforçar l'Anglès recomanem el següent quadernet:Tot i que estem contents d'acabar, és veritat que tenim unes sensacions estranyes: passem de ser els grans de Primària a ser els petits de Secundària, amb nous mestres, nous horaris i noves experiències. Intentarem gaudir-les igual que ara! 

L'equip de mestres us volem dir Llevant que ha sigut un plaer estar amb vosaltres, podeu amb tot allò que us proposeu si hi poseu esforç i ganes, n'estem segurs i convençuts que podreu amb tot!
Una abraçada ben forta per a cadascú de vosaltres!

I a les famílies, tots els mestres i jo com a tutora de Llevant us volem fer arribar unes frases de comiat. Ha sigut un plaer compartir aquests llargs mesos de treball i d'aprenentatges amb els vostres fills i també amb vosaltres, famílies. Ens enduem un petit record de cadascun dels alumnes i esperem haver-hi contribuït amb el nostre granet de sorra per ajudar-los a créixer en valors, criteri i esforç. Segur que les coses sempre les podem fer millor, però tots els mestres, el Sergi, el Jordi, la Txell, la Jordina i jo mateixa, ens hem esforçat dia a dia per ajudar tots els alumnes que formen el grup de Llevant. Esperem haver-ho aconseguit. Sempre hem intentat estar al seu costat i al vostre, en aquesta difícil tasca d'educar! Gràcies per compartir aquest camí amb nosaltres i donar-nos confiança! 

No és un adéu per sempre, sinó un fins a una altra. Ens seguireu tenint al vostre costat sempre!

Molt bon estiu, molt bones vacances i descanseu... us ho mereixeu! 

Un petó enorme i una forta abraçada. 
Equip de mestres

Llevant. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.