02 de juny, 2022

ANEM ARRIBANT AL FINAL 2.06.2022

 Hola de nou famílies!

Som ja a mes de juny i aquest curs ens està passant molt de pressa! Això ja s'acaba i passem els últims dies a la Primària... tot i que ja ens veiem grans, cal encara seguir les normes i ser conscients que queden dies de feina i d'esforç!


El projecte "Relíquies del passat" ha arribat quasi a la seva fi. Hem aconseguit  les relíquies que se'ns havien plantejat com a repte i pel camí, estem aprenent molt sobre les diferents etapes de la història. En aquesta ocasió el Lluc, al Pol i l'Ona van poder oobtindre les relíquies de l'edat mitjana i moderna.



Amb la plataforma myclassgame vam sortejar reptes i aquest cop ens va sortir: cantar una cançó amb anglès, cantar una cançó amb català moderna o fer una salutació al matí ben divertida per tal de poder acumular punts! Doncs aquí ens teniu!







Aquestes últimes setmanes ens vam centrar sobretot en l'edat moderna. Vam descobrir les característiques del seu art, diferenciant les obres  i escultures d'estil renaixentista de les obres d'estil barroc. Relacionant aquestes noves corrents artístiques amb un canvi de pensament més humanista: on l'home és el protagonista principal.


Sabem que en aquesta etapa van haver-hi els grans descobriments i es va obrir la porta a la conquesta de nous territoris per part sobretot d'Espanya i Portugal. Vam haver d'investigar les rutes de grans exploradors com: Cristofol Colom, Magallanes i Elcano, Americo Vespucci i Vasco da Gama. Aquests grans descobriments no s'hagueren pogut dur a terme sense els avenços científics d'aquesta època com: l'astrolabi, el telescopi astronòmic, el quadrant mariner, la màquina de vapor...




També vam llegir que a terra ferma els bandolers feien de les seves pels boscos de Catalunya: vam investigar sobre la figura de Joan  Sala i Serrallonga, i després l'Ester ens va posar una cançó popular que alguns de nosaltres ja la coneixíem. Aquest va ser el punt de partida també per descobrir què va passar a Catalunya en aquesta etapa i entendre la Guerra dels Segadors, i per extensió, el nostre himne nacional.








A continuació vam descobrir quins aliments van arribar al nostre territori provinent d'Amèrica, i com això va provocar una millora de l'alimentació dels europeus amb la introducció del cacau, la patata, el blat de moro i  el tomàquet per exemple.

Recordem que hi ha una petita prova sobre l'edat moderna el dimarts 7 de juny! Tenim aquests enllaços que ens poden ajudar a estudiar:

ACTIVITAT EDAT MODERNA

ACTIVITAT EDAT MODERNA 2


I per fi hem encetat l'edat contemporània! Vam iniciar-la intentant fer un mapa mental amb les paraules més importants d'aquesta etapa. Ho vam posar en comú i finalment ho vam comparar amb el mapa mental que ens va donar l'Ester.



Hem entès que els grans trets bàsics han sigut la Revolució Francesa i la Revolució Industrial, així com tots els esdeveniments crucials a Europa i a Catalunya: les guerres mundials, la guerra freda, la dictadura... Per això l'Ester ens va posar diferents vídeos perquè ho tinguéssim més clar.  







Aquí us els tornem a deixar:

REVOLUCIÓ FRANCESA

REVOLUCIÓ INDUSTRIAL

PRIMERA GUERRA MUNDIAL

SEGONA GUERRA MUNDIAL

Això ens ha portat a parlar de líders totalitaris i hem volgut investigar quins hi havia a Europa en aquesta època. Ens han sortit noms coneguts com Hitler i Franco, però d'altres com Mussolini o Stalin que no havíem sentit mai. 




A part de l'aula el coneixement i la diversió també la trobem a fora, com la sortida que vam fer aquest dimecres al Museu d'Història de CatalunyaVam fer un taller sobre l'evolució i el canvi del sílex a la tecnologia moderna. Passant per les diferents etapes de la Història hem vist com de la força humana hem passat a la força eòlica i hidràulica fins a l'electricitat, veient l'evolució des d'un molí de farina, a una sínia o a una turbina d'aigua. 






A la tarda a l'escola l'Ester ens ha preparat una fitxa per comentar tot el que havíem escoltat i après.


Ha sigut una gran sortida per acabar aquest projecte! Com que ens hem quedat amb ganes de més museu, pot ser una bona sortida per anar amb la família a passar el dia. És molt recomanable!



La Gisela ens ha explicat l'última sessió del CIM. Aquest cop ens ha traslladat que van realitzar un cartell publicitari per tal d'evitar l'assetjament, així com propostes d'actuacions que podem fer nosaltres.



Abans de marxar comentar-vos que aquest any tornarem a fer les tardes d'esport a l'escola el dilluns 20 de juny, i si recordem cadascú de nosaltres formava part d'un color de samarreta que es relacionava amb una lletra del nom de la nostra escola. Us deixem a continuació el llistat del color que hem de portar la samarreta:

BLAU (T)

VERMELL (A)

GROC (B)

VERD (O)

BLANC (R)

Martina Bonàs

Javier Domínguez

Martí González

Pol Mateo

Alexandra Gonzalez

Minerva Domínguez

Daniel Hechevarria

Dídac Narváez

Asha Camarena

Oriol Cerezo

Àlex Alfonso

Aleix Casanovas

Marc Enfedaque

Gisela Humet

Amalia Parfene

Malak Ziyani

Martí Baldó

Aleix Clavé

Lucas Esteban

Lluc Lleonart

Jan Ricart

Ona Bonache

Eduard Cubells

Ermessenda Garcia

Pol Martínez

Mar Surroca


Famílies, això ja s'acaba però no us oblideu del teatre que farem el divendres 10 de juny a les 16:00h, que ja en tenim moltes ganes!

Bon cap de setmana i ens retrobem a escola el dimarts 7 de juny!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.