20 de maig, 2022

AVANCEM A PASSOS DE GEGANT! 20.05.2022

Hola de nou famílies!
Aquestes setmanes hem continuat treballant de valent i amb bon ritme, som a mes de maig i ja sabem que ens queda una última empenta, i els mestres també ho saben perquè anem avançant amb molta rapidesa!


Al projecte "Relíquies del passat" hem acabat de repassar aspectes de l'edat mitjana que ens faltaven. Aquestes setmanes hem après que van aparèixer els gremis i hem buscat informació sobre aquests. 



Com que la vida en aquesta època se centrava a les ciutats, i els grans castells eren alhora una fortalesa i un habitatge, hem volgut saber més d'aquests. Hem après les parts d'un castell! 

A l'aula STEAM hem aprofitat per conèixer castells i monestirs medievals de Catalunya i fer-ne una breu explicació segons unes indicacions donades. Hem de saber utilitzar totes les aplicacions d'aquest operatiu i aquesta ha sigut una bona manera per introduir-nos a aspectes de presentació de treballs que normalment no hi pensem: text justificat, elements subratllats, peu de pàgina i encapçalament, enumeració de les pàgines...




També hem aprofundit en l'art romànic i gòtic. Quasi ja som uns experts en identificar-ne cada un! A més a més ens hem convertit en artistes i hem creat simetries i mosaics fent servir elements naturals com els àrabs.









Vam posar en comú les malalties més comunes de l'edat mitjana i ens va sorprendre molt saber que ja en aquesta època havia existit una gran pandèmia: la pesta negra!



De tota aquesta etapa l'Ester ens va fer una petita prova per comprovar si havíem entès el més important d'aquesta època.


Un cop acabada aquesta etapa, l'Ester ens ha dividit en grups per tal que investiguem diferents aspectes de l'
edat moderna: canvis en la societat, descobriments, guerres, invents, artistes destacats... 
 






Per tal de completar les tasques, els llibres de consulta de l'aula ens serveixen més que les tauletes, ja que la informació està més sintetitzada i podem entendre millor les explicacions que ens donen.


Un cop teníem la informació precisa del nostre grup, ens hem tornat a dividir en altres grups on estàvem tots barrejats per tal de tenir i conèixer el que havien buscat els altres companys: hem fet un traspàs d'informació! Aquí ens ha calgut primer entendre el que se'ns explicava i després fer-nos uns propis resums.








Posteriorment, hem fet una posada en comú per tal d'aclarir conceptes que no ens havien acabat de quedar clars, però no hem acabat!

Els enllaços  també ens poden ajudar a completar els nostres resums:

Aquestes activitats ens poden ajudar per acabar d'entendre l'edat moderna:


Encara no us podem desvetllar l'activitat que fa uns dies que ens ocupa a l'àrea de Cultura Religiosa. Estem preparant l'activitat final de l'Objectiu General d'escola, i per això tan sols us deixarem una pinzellada del que hem estat fent. D'aquí poc veureu el resultat final!








Com veieu estem treballant molt i sabem que queda poc i no ens podem relaxar, ara és el moment de fer l'últim esforç per tal de recollir els fruits més endavant. Per això cal que li fem una última repassada al teatre de l'aula, queda poc per presentar-ho en públic i alguns encara falta aprendre'ns parts del diàleg, així com la roba a portar!



Ja us podem dir que per la família representarem el teatre el divendres 10 de juny a les 16:00 h a la Fusteria. Us esperem a tots i totes!!

Bon cap de setmana i ens retrobem a la següent entrada!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.