18 de febrer, 2022

SETMANES MOLT INTENSES! 18.02.2022

 Hola de nou famílies!

Som una setmana més aquí per explicar-vos tot el que anem avançant a l'aula, tot i que entre xaranga, disfresses i homes de negre... estem ben distrets!


Al projecte "Relíquies del passat" hem estat treballant les fonts orals amb les entrevistes fetes als nostres avis i àvies. Ens ha sorprès molt que anessin a escola separats i que tan sols a les noies se'ls hi ensenyés a cosir i a fer les tasques domèstiques, o que ràpidament es posessin a treballar a l'hort per ajudar a la família, o que no arribés el clavegueram a tot arreu i els carrers no estiguessin asfaltats.... Un munt de diferències que demostren com s'han adaptat els avis al nostre temps!

Per treballar les fonts materials hem portat objectes del passat per observar com han evolucionat fins ara. Hem tingut un llibre del 1915 escrit en un català molt antic, unes planxes que funcionaven amb carbó, monedes i bitllets antics, balances per calcular el pes i fins i tot una joc que consistia en una circumferència i un pal de fusta i a fer rodar!





Per començar a centrar-nos en el tema de les etapes de la història, a l'aula vam veure un vídeo per entendre la nostra presencia a la Terra. Ens va ajudar molt perquè ens ho explicaven dins d'un camp de futbol. Ens vam adonar que els homes vam aparèixer a la Terra fa molt pocs anys però tenim una gran responsabilitat amb ella ja que la nostra actuació és la que provoca que la Terra estigui en perill.




Aquí teniu el vídeo per tronar-lo a mirar, val la pena:

EL CALENDARI DE LA TERRA 


Posteriorment ens vam aventurar a descobrir quins van ser els primers humans que van aparèixer a la Terra. Vam buscar característiques i com havíem evolucionat fins arribar a la nostra espècie: l'Homo Sapiens Sapiens. Hem observat que des de l'aparició de l'home habilis fins a l'actualitat, els humans hem aconseguit grans fites que ens han permès desenvolupar-nos tant físicament com anatòmicament.



El següent pas ha sigut ja centrar-nos en la Prehistòria. La missió és descobrir com es divideix la prehistòria i quines característiques té cada una en quan a: com vivien, què menjaven, eines que fabricaven, construccions, art... Ja veieu, immersos en descobrir els diferències entre cada una d'elles!





Al projecte "Trip to Spain" vam iniciar la setmana fen el control del repte 4. Un cop corregits ens hem adonat que aquest cop ens ha faltat estudiar més o bé estar més atents quan expliquem a l'aula ja que els resultats podrien haver sigut millors!



Vam acabar la última activitat relacionada amb el paisatge: diferenciar el paisatge natural del paisatge humanitzat.



I ja per finalitzar el projecte comú hem iniciat el repte 5, el qual ens parla del relleu i la hidrografia d'Espanya. Primer vam fer una pluja d'idees del vocabulari relacionat amb el relleu de muntanya i de costa, i la següent tasca ha sigut buscar les unitats de relleu més importants d'Espanya. Ens hem adonat que els sistemes muntanyosos més elevats es troben a la perifèria de la Península i que a l'interior hi ha una gran plana, la "meseta". 








Aquest vídeo que vam veure a l'aula ens serveix de guia:


Practicarem amb aquest exercici interactiu i li enviarem el resultat a la nostra tutora. Ha d'estar fet el dimecres 23 de febrer. 

EL RELLEU D'ESPANYA


Hem investigat quines són les muntanyes més altes de la Península Ibèrica i d'Espanya, i hem vist que el Teide és la més alt d'Espanya amb  3715 mt i de la Península Ibèrica el Mulhacén amb 3482mt.I recordem que si no vam acabar la fotocòpia que vam fer el dijous s'ha de fer de deures per dilluns 21 de febrer.


Però abans de marxar us volem dir un parell de coses. La setmana passada va ser el Dia Internacional de la Dona i la Nena a la Ciència, i els i les alumnes de Llevant participem al programa #100tífiques. Després de buscar informació sobre dones científiques vam reflexionar en si voldríem dedicar-nos a la ciència i per introduir-nos  el tema ens van proposar veure un vídeo i contestar unes preguntes:




HYPATIA I

La veritat és que no ens crida massa l'atenció i justament per això avui divendres ens ha vingut a veure la Coral Pérez. Ella és especialista en informàtica i telecomunicacions i ha vingut a explicar-nos el seu dia a dia, per tal que coneixem referents i tinguem exemples de persones que treballen en l'àmbit científic. Necessitem més dones en aquest món!

Ha estat un plaer la seva visita, ens ha agradat molt!





Aquesta setmana hem estat practicant molt el teatre de Carnestoltes i la veritat és que ja ens surt força bé: cal cridar i vocalitzar més però sense córrer!

Tots els altres hem seguit amb l'assaig de les melodies que toquem a la rua, i la veritat és que ja sonen la mar de bé. Aquí us deixem un tastet:






La segona cosa és dir-vos que el Carnestoltes i la Carnestoltetes ja estan fent de les seves i avui ens han tirat per la porta les ordres per la pròxima setmana. Aquí les teniu per tal que aneu preparant com hem de venir la setmana vinent a l'escola!





Us esperem  d'aquí dues setmanes per seguir explicant-vos moltes més coses.

Bon Carnestoltes!!

Llevant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.